06 28621533 contact@manosol.nl

Nieuws

Opnamestop

Opnamestop

Wegens persoonlijke omstandigheden zijn wij helaas momenteel niet in de mogelijkheid om nieuwe kinderen op te nemen.

Nieuws

Nieuws

De afgelopen anderhalf jaar is voor heel veel mensen een moeilijke periode geweest door corona, lockdowns, beperkingen in omgang met elkaar……….

Ook voor Pol en Liesbeth en hun bewoners is het niet makkelijk geweest. De bedoeling was om te starten met coachen en begeleiden met paarden, wat niet kon. En net voor de coronacrisis is de lieve haflinger Anna gaan hemelen. Dat was heel verdrietig. Zij hielp zo goed bij het begeleiden van kinderen en volwassenen en het is dus een groot gemis om haar niet meer in de wei te zien lopen.

Gelukkig is er wel snel een nieuwe haflinger gevonden, Terra, en ze is ook een merrie. Met haar wordt nu geoefend in begeleiden, en dat doet ze heel goed! Samen met Zwesda vormt ze een mooi stel, ze kunnen het goed met elkaar vinden.

Begeleiding met paarden

Begeleiding met paarden

Hebt u levensvragen of hebt u en/of uw kind hulp nodig bij uw persoonlijke ontwikkeling? Dan helpen Pol en Liesbeth u graag, samen met hun paarden Zwesda en Terra. Pol heeft de opleiding coaching met paarden voor volwassenen afgerond en Liesbeth de opleiding “Vakinterventies met paarden” voor jeugdigen tot 18 jaar. Paarden voelen perfect aan hoe iemand zich voelt en geven dit aan zonder te oordelen. Ze spiegelen dat wat iemand denkt of voelt.

De paarden kunnen worden ingezet voor de hulpvraag van één persoon, maar ook voor meerdere personen. Het is gebleken dat een sessie van ouder met kind heel zinvol en verhelderend is. De communicatie tussen ouder en kind wordt beter en daardoor voelen ze zich beter gezien en gehoord. Lees er meer over op deze pagina over opvang en begeleiding.

Pol en Liesbeth

Stichting Manosol

Stichting Manosol is door Liesbeth Scholten en Pol Herings opgericht voor de opvang van kinderen en (jong)volwassenen die een licht verstandelijke beperking hebben, autisme (zoals PDD NOS, Asperger) en/of ADHD of ADD.